кадър: Фейсбук/Бойко Борисов На 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз

...
кадър: Фейсбук/Бойко Борисов На 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: 20-о място по заболеваемост от ковид в ЕС, другите страни не могат да постигнат това и с по-строги мерки

кадър: Фейсбук/Бойко Борисов 

На 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз на 14-дневна база, а имунизацията против COVID-19 у нас протича при огромен интерес. " Това, което ние реализираме, не може да се реализира от доста европейски страни, които са с доста по-висок показател на суровост на ограниченията ", това сподели на съвещание на държавното управление в оставка здравният министър Костадин Ангелов. 

В понеделник идват нови над 270 000 ваксини, тъй че зелените коридори ще могат да не престават да работят като се извършват и имунизационните етапи. Всяко количество ваксини, което се доставя у нас, ще бъде разпределено по-най бързия метод, с цел да могат да се имунизират всички искащите, това се споделя във видео, оповестено на страницата на премиера в оставка Бойко Борисов. 

През май всеки понеделник в България ще идват по 274 000 дози от „ Пфайзер “, а в последния ден на месеца ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество – 410 000 ваксини. По 36 000 ваксини получаваме всяка седмица и от „ Модерна “. Хората могат да бъдат спокойни, тъй като осигурихме задоволително ваксини, с които да отговорим на потребностите.

Ако продължаваме с този интензивен ритъм на имунизация, до края на юни страната ни ще има групов имунитет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР